dotNed

Welkom bij dotNed Inloggen | Aanmelden | Help
in Zoeken

Dennis' avonturen in .net

Eerste hands-on lab: groot succes!

 Donderdag 6 december hadden we bij dotNed de eerste hands-on lab. Het idee is als volgt: we hebben een 'reguliere' sessie over een bepaalde techniek, welke dan één of twee weken later gevolgd wordt door een workshop waarbij je de theorie onder begeleiding in de praktijk kan brengen. In november hadden we een sessie over Workflow, gegeven door Maurice de Beijer. Dit onderwerp leek ons een mooi voorbeeld van een goede workshop.

Op 6 december waren we welkom bij het Microsoft Innovation Center te Barneveld. De opkomst was goed: we hadden 18 mensen zitten. Aangezien we plaats hadden voor 20 personen zaten we mooi vol. Christiaan van Bergen en Maurice de Beijer begonnen met een korte herhaling van de theorie, waarna iedereen zelf aan de gang kon gaan.

Uiteraard hadden we onze sponsor MIC gevraagd om voor iets te eten te zorgen, wat ze keurig gedaan hebben.

Tja... ik denk dat de foto's wel voor zich spreken.

voorbereiding

Christiaan loopt nog een keer de virtual images na. Klopt alles? Staan de machines aan? Is het allemaal goed zichtbaar? Een goede meeting staat of valt met de voorbereiding!

Diner! Het eten was weer prima geregeld, de koffie smaakte uitstekend en we zitten vol spanning te wachten tot we mogen beginnen. Eerst even netwerken uiteraard, ook daar komen we voor!

Let's get started De workshop is begonnen. Maurice en Christiaan leggen nog een keer uit wat workflow nou eigenlij inhoud. Sommige kunnen niet wachten en hebben alvast wat code ingetypt. Prima natuurlijk: de workshop is wat jij er zelf van maakt!

Christiaan thinking Christiaan moet zelf ook even nadenken. Wat het nou een sequential workflow of niet? Mmmm..

Gelukkig houd Workflow Guru Maurice toezicht. Hij was continue aan het kijken of mensen het snapten en/of bij konden houden, zodat hij op tijd bij kon springen. Op die manier hield hij iedereen bij de les!

Een volle zaal, iedereen lekker bezig met code kloppen, wat geleerd en vooral: erg gezellig. Volgende workshop (rond maart/april) zal gaan over WPF!

Published Sunday, December 09, 2007 3:01 PM door dvroegop
Filed Under: ,

Comments

 

The Problem Solver said:

Dennis just posed a session report, with some pictures, about the WF HOL we did last week in the Microsoft
December 10, 2007 9:58 AM
 

mauricedb said:

December 10, 2007 10:01 AM
 

WF Community Bloggers said:

Dennis just posed a session report, with some pictures, about the WF HOL we did last week in the Microsoft
December 10, 2007 10:06 AM
 

Sander_G said:

Voor herhaling vatbaar! Maar ehm... volgens mij was het donderdag 6 december.
December 10, 2007 12:43 PM
 

dvroegop said:

Tja.. het was erg gezellig donderdag maar ook erg laat: ik vertrok om 22.30 vanuit Barneveld en was rond 1.30 's nachts terug in de wereldstad Heerhugowaard. Veel regen en dus veel vertraging onderweg. Toen heb ik deze blogpost gemaakt, maar vergat hem echt te 'posten'. Dat was dan waarschijnlijk ook de reden dat ik de datum fout had (niet te vergeten de ontelbare spelfouten waar me vrouw me mee plaagt momenteel).
Het was inderdaad 6 (zes) december...
December 10, 2007 2:50 PM
Anonymous comments are disabled

About dvroegop

Programmeert al sinds 1982. Microsoft Surface MVP.
Powered by Community Server, by Telligent Systems